İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda Kayserili işadamlarıyla bir araya geldi.


Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin katıldığı toplantıda Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Borsası, Develi Ticaret Odası, Organize Sanayi bölgeleri temsilcilerinin yanı sıra KESOB ve iş adamı derneklerinin yetkilileri de yer aldı.

Taşmekan’da gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, “Richard Moore’un Kayseri ziyaretleri münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. İş dünyası ile birlikte olmak ve onlarla İngiltere-Türkiye, İngiltere-Kayseri ilişkilerinin ne düzeyde olduğu ve bundan sonraki süreçte nasıl olması gerektiği hususundaki görüşlerini açıklayacağı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonraki süreçte nasıl cereyan edeceği, özellikle İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma noktasında olması ve tabi ki ülkemiz ile İngiltere arasındaki gelişmeler hakkında bilgi vereceği bir toplantı düzenlemiş bulunmaktayız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise İngiltere’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin de en önemli ticaret partnerlerinden biri olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “İngiltere dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi. Bizim de en büyük ticaret partnerlerimizden bir tanesi İngiltere. Bu kapsamda özellikle beyaz eşya ve diğer sanayi malları konusunda da bizim en önemli ihraç üslerimizden bir tanesi İngiltere. Bu kapsamda Sayın Richard Moore’un Kayserimizi ziyaret etmesi, Anadolu’nun göbeğinde bir sanayi şehri olan Kayseri’de onu ziyaret etmekten, Kayseri’nin potansiyelini kendisine gösteriyor olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ise Kayseri’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bence Kayseri Türkiye’nin kalbidir. Türkiye’ye ilk olarak 90’larda geldim. O zaman da Kayseri çok önemli bir kentti. Fakat 2016 yılındaki Kayseri’ye bakacak olursak inanılmaz gelişmiş, sanayileşmiş bir kent görüyoruz. Bu kent Türkiye’nin ekonomisinde büyük rol oynuyor. Tabi ki Kayseri’de çok başarılı ihracat yapan işadamları var. Bu nedenle benim için buraya gelmek çok önemli” şeklinde konuştu.

Yemekli olarak gerçekleştirilen toplantıda, İngiltere ile Kayseri arasındaki ticari ilişkilerin nasıl ilerletileceği ve dış ticaret hacminin nasıl artırılacağı konuşuldu. Toplantı sonunda Başkan Mahmut Hiçyılmaz tarafından İngiltere Büyükelçisi Richard Moore’a plaket ve işlemeli vazo hediye edildi. Toplantı sonrasında heyet, Erciyes ve Develi’ye gitti. Erciyes’te, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı tarafından Erciyes Master Planına ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Başkan ve beraberindeki heyet yukarı Develi'de bulunan ulucamii ve Devali türbesini ziyaret ettiler.

Misafirlerimiz, daha sonra oda'mız yönetim kurulu başkanı Mustafa Maşlak'ın davetlisi olarak Elbiz'deki akşam yemeğinden sonra Kayseri'ye uğurladık.

Ziyarette son günlerde yaşadığımız darbe girişimi, sonuçları, iş dünyasına etkileri, Türk-ingiliz ilişkileri üzerindeki etkileri konuşuldu.

Etkinlik Takvimi

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30